Skal till iPhone 5

Har du en iPhone 5 ligger det i ditt intresse att skydda telefonen. Förutom att du kan använda dig av plastskydd för att skydda skärmen från repor kan du använda dig av skal för att skydda telefonen mot slag och stötar.

Det finns många olika sorters skal att välja på när du ska skydda din telefon. Du hittar flera skal till iPhone 5 hos iPhonebutiken. Först och främst kan du använda dig av ett enkelt baksideskydd. De finns i en mängd olika färger och mönster. Fördelen med dessa skal är att de brukar vara hyfsat billiga och det gör att det går att variera sig när man tröttnar på ett skal.

Vill du inte ha ett helt skal kan du använda dig av en bumper. Ett bumperskydd sitter runt telefonen men täcker inte hela baksidan utan täcker bara kanter. Dessa slags skydd gör att du slipper få skador på kanterna och gör att fallet dämpas något om telefonen åker i backen.

Vet du att du tappar telefonen ofta ska du använda dig av silikon- eller TPU-skal som skyddar telefonen bättre vid fall än ett vanligt plastskal. Om du ofta tar telefonen med dig på tuffa aktiviteter kan du behöva tåliga skal som är lite tjockare.

Det finns många olika varianter av skal och i olika material. Gillar du att vara ute och röra på dig kan du använda dig av ett sportarmband som du lätt fäster runt armen. Det passar lika bra på gymmet eller hemma, perfekt för när du vill lyssna på musik men ha händerna fria.

Vill du inte ha ett skal kan du alltid skydda din telefon med ett tygfodral. Det är ett alternativ för den händige som kan virka, sticka eller sy egna fodral. Här hittar du till exempel instruktioner till hur du virkar ett fodral.