De mest praktiska tillbehören

Med tanke på hur många som faktiskt använder smartphones idag är ju marknaden för mobiltillbehör är ju minst sagt stor. Här tipsar vi om de mest praktiska tillbehören alla borde se till att skaffa.

mobil_426527068

Skal/fodral

Hur många gånger har man inte sett en mobil med trasig skärm? Det är allt för många som fortfarande inte skaffat sig lite extra skydd till sin mobil genom att införskaffa ett skal eller fodral. Detta hjälper ju sedan inte bara hållbarheten utan piffar ju såklart även upp utseendet. Butiker som iDeal of Sweden specialiserar sig just på detta och är helt klart värt ett besök.

Bluetooth-hörlurar

Sladdar kan vara ett evigt besvär. Inte nog med att de trasslar in sig i sig själv och allt annat, många går även sönder för att folk rycker i dem för hårt och för ofta. Men det ett par bluetooth-hörlurar behöver man inte längre tänka på detta. De är perfekt i nästan alla tillfällen och finns idag i många olika varianter. På Ljud & Bild kan man läsa om ett test av 6 riktigt bra hörlurar och kanske hitta ett par som passar en själv.

Trådlös laddning

Alla har vi någon gång glömt att ladda mobilen av en eller annan anledning, men även om man är bra på att komma ihåg det finns det tillfällen då man helt enkelt inte har möjligheten. Trådlös laddning är helt klart framtiden när det kommer till laddning av mobilen och kommer inom kort säkert vara normen. Man behöver aldrig komma ihåg att sätta in sladden längre. Allt som krävs är att man lägger ned den på laddningsplattan. De är perfekt att ha bredvid datorn, på bordet bredvid soffan, i köket på en bänk eller på nattduksbordet. Butiken Mobilladdaren har flera olika exempel och där kan man även se om ens mobil stödjer trådlös laddning.

Bluetoothvanten

En lite mer udda men ganska rolig pryl som faktiskt är rätt praktisk också, är bluetoothvanten. Man kopplar ihop vanten med sin telefon och vips kan man ta samtala med handen. I tummen sitter det en högtalare och i lillfingret sitter det en mikrofon och på handleden sitter det två knappar med av och på samt multifunktion. När det ringer blinkar en led lampa och en vibration kan kännas i vanten. Det inbyggda litiumbatteriet ger dig ungefär 6 timmars taltid och 5 dagar standby, laddning sker via 2.0 USB. Fast, det kanske ser lite knasigt ut att gå och prata med handen.

Innovativa tillbehör

Det finns en mängd mer eller mindre användbara tillbehör till dagens smartphones. SleepPhones är hörlurar som sitter i ett mjukt band som man sätter som ett pannband runt huvudet och du kan spela vilken musik eller andra ljud du vill, utan att bli störd eller störa sängpartnern. Jumpstarter Powerbank är den ultimata trådlösa mobilladdaren, som kan ladda mobilen eller starta bilen. Detta var bara några exempel på en lista som kunde bli hur lång som helst.